“Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Vem har inte hört någon variant på det uttrycket och det är så sant som det är sagt. Att leva i ett land med fyra riktiga årstider, var och en med sin egen väderlek och förutsättningar, betyder många roliga alternativ till sport året om. På vintern är till exempel skridskoåkning en av de mest populära sporterna, mycket tack vare att det är helt gratis, och det är väldigt viktigt att man har rätt utrustning för en dag på isen.

iForm ger bra tips här på vad man ska tänka på när man ger sig ut och är aktiv i vinterkylan. Först och främst ska man tänka på att hålla sig varm och torr. Det börjar med att ha ett riktigt underställ som är bekvämt och som håller kroppen varm men ändå ger maximal rörelsefrihet och inte skaver.

Vinterlöpning

Man jobbar enligt lager-på-lagerprincipen så nästa del är ett mellanlager i något material som värmer men inte är för tjockt och otympligt. Sedan naturligtvis ytterlagret, och det är här man kan ha lite kul med färg och design samtidigt som det ska vara så funktionellt som möjligt. I denna webbshop hittar du både snygga och funktionella sportkläder för utomhusbruk i bra kvalitet, vilket är viktigt. Man vill ju inte behöva köpa nya ytterkläder varje vinter, även om det kan vara kul att uppdatera åtminstone ett eller annat plagg varje år.

Det är inte nödvändigt att spendera hur mycket som helst på att utrusta sig för skridsko- eller skidåkning men det gäller att välja rätt och att se till att utrustningen är så säker som möjligt för att undvika skador. Skidor, pjäxor och bindningar behöver alla hållas efter och passa den som utför aktiviteten om man ska ha roligt i spåret eller på isen, och få sin motion utan att behöva oroa sig för att bli skadad.