De flesta duschen efter det att de har tränat, alla borde göra det. Något som somliga gör är att de tvättar håret efter träningen. Då känns det som om man är ren från topp till tå. Vill du känna dig rätt i tiden kan du använda ett ekologiskt schampo i form av en schampotvål. Det är ett schampo utan konstiga tillsatser, det är tillverkat av naturliga oljor. Köp hem något passande som matchar din hårfärg.

Du ska inte nöja dig med att bara duscha ekologiskt, det finns skäl att du på samma sätt klär dig ekologiskt när du tränar. Det är oftast skönt att ha ett naturmaterial närmast kroppen när du svettas. Vill du däremot ha kläder med stretch så kan du hitta sådana där det syntetiska materialet är återvunnet. Det är bra för vår jord.

Ett sätt att vara rädd om naturen är att använda muskelkraft till förflyttning. Nu till sommaren när vi alla vill vara ute är det perfekt att cykla eller paddla för att flytta på sig. På cykel eller i kanot eller på en longboard är du nära naturen och påverkar den inte negativt på något vis