Att paddla kanot är en spännande och trevlig sysselsättning i naturen, men det krävs att du tänker på en del saker för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt. Många glömmer konstigt nog bort den kanske viktigaste saken som du kan ta med dig på kanotäventyret. Du vet säkert vilken utrustning jag menar och här kan du läsa om varför flytväst är så viktigt.

Bra kläder när du paddlar kanot

Förutom kanot och flytväst behöver du en hel del annan utrustning att ta med på turen, men oroa dig inte för allt det du behöver finns här. Om du använder en våtdräkt har du en fördel om olyckan skulle vara framme och du råkar hamna i vattnet. I motsats till vad du kanske tror håller en våtdräkt dig varm ganska länge, även i lite kallare vatten.

Håll dig varm både i och utanför vattnet

Tunna och lätta utomhuskläder som inte drar åt sig vatten är en stor fördel när du paddlar kanot. Det stänker nämligen en del och vädret kan slå om ganska fort både på sjön och i fjällen om du paddlar där. En våtdräkt hjälper dig att hålla dig varm i vattnet, för den släpper nämligen in en liten mängd vatten närmast huden som snabbt värms upp och hålls kvar av dräkten.