Kanot som hobby

Såhär när sommaren är på väg med stora steg har det blivit hög tid att plocka fram kanoten som kanske legat hela vintern i garaget eller förrådet. Att paddla kanot är både trevligt samtidigt som det också ger en del motion.

Vad är det då som gör kanotpaddling så vansinnigt trevligt frågar nog sig många som inte prövat på denna härliga aktivitet? En av de sakerna som är absolut bäst med kanot är givetvis att man får vistas ute i den härliga naturen och andas frisk luft. Dessutom är det väldigt avslappnande att glida fram i en kanot på en å eller i någon härlig sjö.

Kanot

En annan sak som gör kanot till en bra hobby är att det är en alldeles utmärkt form av träning då man tränar både kondition och styrka. Många kanske tänker sig att kanot som träningsform är väldigt hårt och visst satsar man på OS i Rio om ett par år kan det nog bli det. Dock krävs inte alls lika hård träning som elitkanotisterna bedriver för att det ändå skall ge effekt.

Känner man för att ge sig ut i naturen och få en dos friluftsliv är kanotpaddling ett alldeles utmärkt alternativ till att vandra. Runt om i Sverige finns över 300 olika kanotleder, vilket gör att det finns gott om ställen att paddla på, vare sig man befinner sig i Skåne eller i Norrbotten.