Så klart så är det trevligt att ge sig ut i strömmande vatten eller en blank sjö med sin kanot eller kajak. Ibland så kanske man vill vara på torra land och aktivera sig med exempelvis en longboard. Det är alltid skoj med variation och för den som gillar att hålla på med aktiviteter utomhus så kan just skateboard eller longboard vara ett bra alternativ.

Om du inte har så stor erfarenhet av detta med longboard så bör du ta det relativt lugnt till en början. Skaffa dig det du behöver för att ge dig ut och åka. Det är som att lära sig cykla, det kan ta ett tag innan polletten trillar ner och du känner att du behärskar din bräda. Men när du väl börjar förstå hur det hela fungerar så kommer du att få fantastiskt fina åkturer på din bräda.

Ju mer du åker desto mer kan du våga. Se dock till att du använder hjälm och annan skyddsutrustning utifall du skulle ramla. Även om du är försiktig så kan du falla illa och skada dig ordentligt. Det är en billig försäkring att köpa säkerhetsutrustning då du ska åka longboard eller annan typ av bräda för den delen. Så när solen står som högst så kan du ge dig ut ensam eller tillsammans med kamrater och åka.