Anordna tävling

Om man bor i ett mindre samhälle är risken stor att det inte finns några kanotklubbar i området. Det gör det mer kostsamt och besvärligt att få utöva sin hobby och få rätt sorts träning. Tävlingar finns inte ens om man inte har möjlighet att åka till andra städer. Det är faktiskt inte så svårt att anordna en egen tävling.

Visst, det blir inte officiellt men det är ett roligt att tävla i vilket fall som helst. Att tävla får en också att inse vart man har brister och styrkor i sin form.

Börja med att undersöka intresset. Sätt upp lappar, ta ut en annons i lokala tidningen och liknande. Hör runt med folk om de är intresserade av att tävla i kanot. Man kan alltid dela upp det i flera småtävlingar som är beroende på ålder och kanotvana. Förhoppningsvis hör flera personer av sig så det kan bli en heldag ute i vattnet.

När man fått ihop tillräckligt många intressenter kan man höra med lokala företag om de vill sponsra tävlingen. Det går oftast att få åtminstone ett lokalt företag eller en förenings att stötta ens arrangemang. Om man blir sponsrad kan man använda pengarna till att hyra kanoter och utrustning för dagen eller helgen, beroende på hur stort arrangemang man kommer att ha. Här finns några tips för den som letar sponsorer i allmänhet.

Pengarna som samlats in kan också gå till priserna för de som vinner tävlingarna. Hos Gravyrbutiken finns många olika idrottspriser att köpa som kan levereras med färdig gravyr. Då behöver man bara eftergravera vinnarens namn, om man vill.

Är man flera stycken som arrangerar tävlingen kan man kanske bjuda eller erbjuda fika för de som kommer och deltar/tittar på. En kopp kaffe och en kanelbulle uppskattas mycket mer än vad man tror. Det kan vara nästan nödvändigt för att få folk att stanna om vädret är sämre.